Препоръчай ни

Препоръчайте ни на вашите прители и колеги
Начало » качество и разумна цена » КЛИМАТИЦИ , HCKLIMA , СОФИЯ , БИБЛИОТЕКА , ЗА , ПОТРЕБИТЕЛЯ , климатици , климат » Въпроси и отговори » Климатик?Въпроси и отговори [Библиотека]

 

 

КЛИМАТИК?

 

ВЪПРОС НА РАЗУМЕН ИЗБОР

 

НЕ НА СЕЗОН

 

 

Как да подбера подходящия   климатик  за моята стая ?


 
1.Подбора на климатик се осъществява с отчитане на особеностите на вашето помещение.Необходимо е посещение на специалист от професионална фирма.Подбора на климатик от  търговец , който търгува с всевъзможна домакинска техника , който няма почти никакво понятие от тази техника е абсолютнопогрешен и неправилен.Предупреждаваме Ви , че голяма част от марките и моделите климатици , предлагани от тези търговци са с ниско качество,малък температурен диапазон на работа,силно завишени нива на шум и гаранционна карта, зад която никой не стои и не поема ангажимент за сервиз. Най - лошото е - неизвестен и недоказал се производител или просто лепнат стикер!Който купува съмнителна стока - купува няколко пъти!


 
2. На какво място е най-добре да се монтира климатика?


При монтирането на външния и вътрешния блок на сплит-системата (независимо от нейния вид) трябва да се отчетат особеностите на помещението, неговия дизайн и интериор. Доверете се на опита на професионалистите монтажници и послушайте техния съвет.

3. Може ли външния блок да бъде монтиран с ориентация южно изложение?


Монтажът на външния блок, може да бъде извършен на външна стена, балкон или друго подходящо място във всяка посока на света, включително и южно изложение.

4. Какво е това инвертор (INVERTER)?


Инверторната схема позволява :
-   бързо достигане на зададената температура и нейното точно поддържане
-   икономия на електроенергия до (65% при DC-VPAM , DC Hibrid инверторите) спрямо обикновения климатик
-   понижаване шума на климатика 

-  голам температурен диапазон на работа ( от плюс 53 градуса до минус 25 градуса Целзий , при топ моделите на първокласните производители Mitsubishi,Daikin,Toshiba)

 
    Инвертор
- това е блок за управление на електродвигателя     на компресора, който регулира честотата на въртене за сметка  на изменението на честотата на напрежението.

5. А силно ли шуми кондиционера? 


Нивото на шум на вътрешния блок на климатика сплит-система, варира от 19 до 55 децибела в зависимост от скоростта на вентилатора и компанията производител.

6. Колко често е нужно да се прави профилактика? 


Поне един път годишно препоръчваме профилактика на климатика, която се извършва от техниците монтирали системата. Профилактиката е необходима за да може климатика да бъде използван дълго време,като се заплаща от клиента отделно. Профилактиката е неразделно свързана с правилната експлоатация описана в гаранционната карта!Няма уред, който да се експлоатира  до безкрайност без да бъде проверено техническото му състояние!

7. Каква е потребяемата електрическа мощност на климатика?


Високата икономичност на климатика определя неговия принцип на работа, при което потребяема мощност е приблизително 1 kW при отдаване на приблизително 2,6 kW охлаждане или отопление. При инверторните модели, този коефициент е приблизително 1 kW потребление при отдаване на приблизително 3,5 kW до 5,5 kW ( при топ моделите DC V-PAM , DC Hibrid инвертори ) охлаждане или отопление.

8. До каква външна температура можем да използваме климатика за отопление през зимния сезон? 


Обикновената сплит-система, може да бъде използвана за отопление при външни температури от плюс 18 градуса Целзий до минус 12 градуса Целзий в зависимост от компанията производител - при производителите на ниския клас до минус 2 - минус 4 градуса Целзий външна температура, при производителите на средния клас до минус 5 минус - 8 градуса Целзий, при производителите от високия клас до минус 10 минус - 15 градуса Целзий. При инверторите до минус 15 минус 25 гадуса Целзий от производителите на висок клас кондиционери.

Допълнителните фактори, които са важни при отоплението на кондиционера в студените дни са;
- качеството на монтажа
- мощността на кондиционера
- изложението на помещението
- изолацията и дебелината на стените                  
- вида на дограмите
- външна влага/ 90-100% /

-мъгла и т.н.                   

НАЙ-ТЕЖКИЯТ РЕЖИМ НА РАБОТА НА КЛИМАТИЦИТЕ ПРИ ОТОПЛЕНИЕ Е : КОМБИНАЦИЯТА ОТ ГЪСТА И ПРОДЪЛЖИТЕЛНА МЪГЛА И ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ МИНУСОВИ ТЕМПЕРАТУРИ.

Съвет – помогнете на климатика с някакво допълнително отопление временно.

ЖАЛЕТЕ СИ ТЕХНИКАТА.ТЯ НЕ Е КОНСТРУИРАНА ЗА ЕКСТРЕМАЛНИ АТМОСФЕРНИ УСЛОВИ.

9. Какво умее климатика?
Битовия кондиционер умее:
- да охлажда
- да топли
- да събира прахта

- да изсушава

- да йонизира въздуха

- да обезпечава комфортни условия


Битовия климатик не умее:
- да обезпечава приток на свеж въздух
- да овлажнява ( с изключение на топ модела на DAIKIN - URURU SARARA)
- да глади, пере, готви и т.н.

10. Стига ли един климатик за целия апартамент?


Не.   

 Битовия климатик е способен да поддържа желаната температура, само в помещението, където е поставен. Подбор 

на по-мощен климатик, само ще Ви донесе простуда и дискомфорт. Доверете се на мнението на професионални специалисти .


11. Какво е това стандартен монтаж?


Стандартен монтаж (за сплит-ситема от стенен тип), при което се съблюдават следните условия:
външния блок се монтира на достъпни места (под прозорец, на балкон или балконна стена) и не са необходими услугите на алпинисти, специални вишки и високи скелета.
дължината на тръбния път не превишава 4 метра
 без вкопаване на тръбния път в стените (не препоръчваме) без декоративни ПВЦ канали.


12. Защо има климатици с еднаква мощност ,които са два-три пъти по-скъпи от други?


Защото качеството е два-три пъти по-високо.Защото в конструкцията са вложени най-висококачествени материали и най-нови технологии.Защото живота им е два-три пъти по-дълъг. Защото икономията на електроенергия е два-три пъти по-голяма... 


Помнете,че ние се занимаваме само с климатизация и през годините сме се специализирали в сферата.Вярваме,че можем да ви бъдем много полезни с насока или съвет.

Всеки климатик в нашият сайт е получен от официалния дистрибутор на страната.Това,което виждате гарантирано е това,за което плащате.

Ние сме насреща-ако имате въпроси,можете да ни намерите онлайн-в нашият чат или да ни питате по телефона.
0.00лв.

Артикулът е добавен в нашия магазин на четвъртък 01 декември, 2011.
Коментари